Je bent nieuwsgierig en wil vernieuwende oplossingen ontdekken die kunnen gebruikt worden bij de overheid. Het platform Gov buys Innovation helpt je je blik te verruimen!  Het biedt bedrijven namelijk een uitstalraam om producten en diensten aan je voor te stellen die al op de markt zijn en die je misschien wel kunnen interesseren.  

Voor wie? 

Je bent ambtenaar en wil inspiratie opdoen om je organisatie innovatief te maken.   

Je zit met een duidelijk afgebakend probleem dat je wil oplossen of je wil simpelweg eens zien wat er zoal nuttig zou kunnen zijn voor jouw organisatie.  

Waarom inspiratie opdoen?  

In een wereld die voortdurend verandert, is het geen sinecure om alle technologische en wetenschappelijke vorderingen bij te benen en alle innovatieve oplossingen die op de markt komen te volgen.  Soms zijn we dermate enthousiast over een bepaalde (technologische) oplossing dat we geen oog meer hebben voor andere mogelijke invalshoeken. Door inspiratie op te doen geef je jezelf de kans om andere innovatiemogelijkheden te verkennen.  Wist je trouwens dat nieuwsgierigheid een van de skills van de toekomst is? 

Waar kun je op het platform Gov buys Innovation voor terecht?  

Elk bedrijf kan er zijn innovatieve oplossing(en) voorstellen.  Die oplossingen worden gescreend voordat ze op het platform gepubliceerd worden. Zo garanderen we dat ze relevant zijn.  We spreken over producten of diensten, die al op de markt beschikbaar zijn en die gebruikt kunnen worden bij de overheid.   

Een oplossing hoeft niet per se volledig nieuw te zijn om innovatief te zijn.  Ze kan bijvoorbeeld al in gebruik zijn bij de overheid, maar niet in jouw organisatie. Of ze kan in gebruik zijn in een volkomen andere context, maar kan wel gebruikt worden voor of aangepast worden aan een ander probleem/andere organisatie.   

Wees actief! 

Aarzel niet om de bedrijven feedback te geven!  

Stel vragen of geef opmerkingen.  Bedrijven hebben steeds oor naar potentiële gebruikers om hun producten/diensten te verbeteren.   

Deel zeker je eigen feedback op het platform als je het voorgestelde type oplossing al gebruikt/al gebruikt hebt.  

Deze uitwisselingen zullen voor iedereen zichtbaar zijn op het platform, omwille van de transparantie die we willen promoten. 

Deel ook die oplossingen die je interessant lijken voor de overheidsdiensten met (interne of externe) collega’s.   

Ga zeker een kijkje nemen op de pagina met de challenges die je collega’s-ambtenaren voorstellen.  Daar wordt regelmatig info gepost over de vordering van de challenges (geselecteerde oplossing en beoordeling van de ervaring). Je kan ook contact opnemen met de collega’s in kwestie.