Textgain – AI that reads between the lines

 1,413 total views,  1 views today

Textgain werd in 2015 opgericht als spin-off van de Universiteit Antwerpen en biedt Artificiële Intelligentie (AI) aan die bedrijven en overheden in staat stelt om waardevolle inzichten te verwerven uit ongestructureerde data.

Onze REST-API is in staat om op grote schaal, in real-time en voor meerdere talen aan informatie-extractie, sentimentanalyse en profilering te doen, op basis van wetenschappelijk gevalideerde machine learning technieken.

Ook levert Textgain maatwerk Natural Language Processing (NLP) oplossingen, afgestemd op specifieke markt- en klantbehoeften, gebruikmakend van state-ofthe-art technieken en ontwikkeld met academische grondigheid.

Hierbij kijken we bovendien ook naar het aspect van Explainable AI. De automatische beslissingsmodellen moeten in staat zijn zichzelf te verantwoorden. Dit is belangrijk in termen van UX-design: de eindgebruiker moet snel kunnen zien welke taalkundige patronen verantwoordelijk zijn voor een bepaalde automatische classificatie.

Textgain is één van de weinige NLP-bedrijven in het Nederlandse taalgebied, die Explainable AI als kernwaarde vooruitschuift en kan dankzij deze know-how transparante geautomatiseerde beslissingsprocessen ontwikkelen als alternatief voor de traditionele black-box machine learners.

Pitch

TEXTGAIN PD – 2019

Contact

Guy De Pauw
guy@textgain.com
www.textgain.com