Citynet – AI for Cities and Citizens

 1,375 total views,  1 views today

Citynet maakt het doorzoeken van Besluitvorming makkelijk door de data van Lokale Besturen automatisch en semantisch te indexeren dmv Artificiële Intelligentie.

Diverse lokale en regionale overheden produceren steeds grotere hoeveelheden informatie niet alleen omwille van wijzigende reglementering (vanuit hogere overheden) maar ook om aan de burger een correct en transparant bestuur te kunnen garanderen. Het beheer en snel opzoeken in deze steeds groeiende ‘hooiberg’ aan informatie stelt elke overheid voor de nodige uitdagingen. Om aan de toenemende behoefte van steden en gemeenten tegemoet te komen heeft Nalantis (einde 2017) in samenwerking met Digipolis en de Stad Gent een unieke ‘semantische search tool’ ontwikkeld – hierna ‘Citynet’ genoemd. Citynet laat het stedelijk personeel en uiteraard ook de lokale bestuurders en de burger toe om via een vraagstelling in hun natuurlijke taal, snel en accuraat de gezochte informatie te vinden. De informatie die doorzoekbaar moet gesteld worden kan bijvoorbeeld bestaan uit alle gemeenteraads- en schepencollegebesluiten zijn, maar evengoed andere besluiten zoals die van de Politieraad, cultuurcommissies etc.

Nalantis verschaft via een RestAPI service toegang voor ontwikkelaars tot de Citynet NLU Backend. De service laat toe om in eerste instantie een batch van documenten (word, pdf of text) op te laden naar een afgeschermde Azure Cloud waar een automatische semantische index gebeurt. In praktijk betekent dit dat aan alle documenten tot op paragraaf-niveau semantische concepten (en onderliggende synoniemen) automatisch toegekend worden. Daarna kan de set bevraagd worden in volzinnen (natuurlijke conversationele taal) waar de semantische concepten (in de vraagstelling) zullen gematcht worden met gelijkaardige concepten in de dataset.

 

Website

 

Video

Contact

Stephen Lernout
stephen.lernout@nalantis.com