Guardian COVID

 739 total views,  1 views today

Voor de meeste bedrijven is het een hele uitdaging om de werkzaamheden na de lockdown terug veilig op te starten. Het is dan ook belangrijk dat de strenge voorschriften van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) rond ‘Social Distancing’ worden nageleefd, en dit met respect voor de privacy van de werknemer.

De afgelopen weken zijn er verschillende producten op de markt gekomen in de vorm van een intelligente armband of hanger die alarm slaat bij het niet respecteren van de nodige afstand. Deze hardware oplossingen vereisen echter kostelijke en onvoorziene investeringen. Daarnaast nemen de levertijden, integratie en adaptatie van dergelijke systemen veel tijd in beslag.

Om al deze redenen heeft epic.blue, een Location Intelligence bedrijf uit Leuven, een oplossing ontwikkeld om toch snel en budgetvriendelijk conform te zijn.

Guardian COVID is een software oplossing die volledig anoniem op bestaande smart devices en wearables geïnstalleerd wordt. Op basis van een innovatieve analyse van Bluetooth signalen, wordt de nabijheid tussen de verschillende werknemers in real-time in kaart gebracht. Zodra de vooraf geconfigureerde afstand niet wordt gerespecteerd, wordt de werknemer hiervan verwittigd.

Met Guardian COVID wordt de aankoop van specifieke hardware vermeden, en voldoet elk bedrijf onmiddellijk aan alle wettelijke richtlijnen. Uniek is ook dat de oplossing werkt op ATEX toestellen, zodat het een inclusieve manier is om een COVID response plan uit te rollen.

De oplossing beschikt verder over een intelligent platform voor ‘Contact Tracing’. Deze functie is van cruciaal belang indien een werknemer positief test op het coronavirus. Het laat toe om terug te gaan in de tijd en te achterhalen met wie de persoon in kwestie nog contact heeft gehad. Daarnaast is er de mogelijkheid om via analyses te evalueren of de genomen bedrijfsmaatregelen goed werken of er eventueel aanpassingen nodig zijn.

De oplossing wordt aangeboden via een abonnement op basis van het aantal actieve gebruikers.

Meer informatie is alvast terug te vinden op www.guardian.blue/covid-solution

Contact

Frederik Malesevic