FOD BOSA start haar eerste innovatie-experiment voor de challenge PersoPoint

 893 total views,  1 views today

“Help PersoPoint vanuit haar bestaande selfservice een nieuwe, uitstekende, klantvriendelijke en intuïtieve selfservice te ontwikkelen voor haar medewerkers.”

Deze oproep stuurde FOD Beleid & Ondersteuning begin dit jaar de wereld uit, gericht aan elk innovatief bedrijf die een oplossing in de aanbieding heeft. Naast 7 andere bedrijven stelden de twee scale-ups, Noest en RoboRana, samen hun oplossing voor aan de jury en sleepten met succes de opdracht tot experiment binnen. Beide bedrijven die deel uitmaken van de Cronos Groep zullen voor een bedrag van 15.000€ in nauwe samenwerking met PersoPoint een functioneel werkende piloot of minimum viable product (MVP) bouwen van een geautomatiseerd platform waarop de verschillende tools van PersoPoint geïntegreerd zijn.

Liliane Verreyen: “Het doel van het experiment is om inzichten te verwerven in een mogelijke oplossing. Zo kunnen we met goede inzichten een grotere investering doen in een oplossing dat zowel haalbaar is als gebruiksvriendelijk voor alle gebruikers.”

Noest en RoboRana zullen in nauwe samenwerking met PersoPoint een testbare mini-versie van een geautomatiseerd platform ontwikkelen waarop de verschillende toepassingen van PersoPoint geïntegreerd zijn. Voor deze op-maat-oplossing trekt Noest resoluut de kaart van het Microsoft Power Platform en Azure cloud-technologie. Deze oplossing zal tijdens het kortlopend experiment getest worden. Hiervoor zal er gebruik gemaakt worden van testdata en een testomgeving zodat alle processen zonder enige risico verder kunnen blijven draaien.
Het experiment start begin juni. De resultaten van het experiment zullen reeds na de zomer al bekend zijn.


Veel succes aan Noest, RoboRana en PersoPoint met dit experiment!